Kaip žinia, šių metų APIMONDIA kongresas turėtų vykti Rusijoje, Ufos mieste…

Kaip žinia, šių metų APIMONDIA kongresas turėtų vykti Rusijoje, Ufos mieste.
Reaguodama į dramatiškus įvykius Ukrainoje, Lietuvos bitininkų sąjunga (LBS) išsiuntė laišką APIMONDIA organizacijos vadovybei su prašymu perkelti APIMONDIA kongresą į kitą šalį, arba iš viso atšaukti.

Papildyta:

Į šią mūsų iniciatyvą sureagavo Estijos, Lenkijos, Fidžio, Danijos, Latvijos, Slovėnijos, Vokietijos bitininkų asociacijos bei išsiuntė prašymus Apimondijos organizacijos vadovybei dėl 2022 m. kongreso perkėlimo į kitą valstybę (Vokietijos bitininkų asociacija jau pasiūlė savo pagalbą surandant naują vietą kongresui) arba atšaukimą.

Kaip teisingai pastebėjo Lenkijos bitininkų asociacijos prezidentas Tadeusz Dylon: “Pasaulio bitininkai dėl Apimondijos kongreso 2022 m. Rusijoje nutraukimo praras didžiausio masto bitininkystės renginį, tačiau bitininkų bendruomenė tikrai negali pasyviai žiūrėti į Rusijos agresiją Ukrainoje, nekaltų žmonių žalojimą ir žudymą, dėl to pilnai palaikome Apimondijos kongresas 2022 m. Rusijoje atšaukimą”. 

Taip pat Lietuvos bitininkų sąjungos iniciatyva Šiaurės ir Baltijos bičių taryba (Nordic Baltic Bee Council) išsiuntė bendrą raštą Apimondijos organizacijai su aukščiau išvardintais pasiūlymais.

Šios savaitės pabaigoje Apimondijos valdyba planuoja nuotoliniame susitikime išspręsti šį klausimą.

Разом до перемоги!!!